KÖTTFÄRSPAJ MED SUFFLÉTAK 4 pers
Från Sankt Olof i Skåne
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin (jag har alltid smöör)
2-3 tsk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 stor finhackad gul lök
1 burk konservchampinjoner, skivade ca 200 g (jag brukar "glömma" dem)
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk dragon
1 msk kinesisk soja
2 hackade fasta tomater
100 g mjuk vitlöksost
Sufflétak:
1 burk cremé fraiche à 2 dl
2 msk svensk senap
1/2 dl hackad persilja
3 äggvitor
.
Gör så här:
1. Pajdeg: Gör som du brukar, typ blanda, tryck ut, nagga, låt den vila en stund (inte riktigt enligt receptet...). Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
2. Fyllning: Bryn köttfärs, lök och väl avrunna champinjoner i smör. Krydda. Tillsätt soja och tomater. Rör i osten. Bred ut färsröran i pajskalet.
3. Sufflétak: Blanda cremé fraiche med senap och persilja. Vispa vitorna hårda och styva och vänd ner dem i cremé fraiche-blandningen. Bred smeten över fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn 200 grader i ca 30 minuter.
.
Servera en fräsch sallad till det!
4 kommentarer:
en paj som är hel som man lagar
Ja, som man äter upp;)
Den där måste testas :) Lät väldigt gott.
Mums, paj är alltid gott!
Skicka en kommentar