16 november 2014

UterumNu är vi igång med planeringen av vårt uterum igen (det blev ett litet avbrott när mamma gick bort...)! Det är mycket vi vill göra med huset men uterum ligger överst på listan och med det följer också plattor, stenar, grus och annat utanför huset! Just nu har vi stampad jordgolv och emellanåt lervälling utanför vår dörr! Nu har vi inte någon trappa till vårt hu,s för dörren är där marken är, och då är det lätt att dra in en hel del... Vi har hämtat en del inspiration från Turkiet... kan också vara från något annat Medelhavsland, så som Italien! Mysigt med krukor i olika storlekar och grönskande växter...


Troligen måste vi gjuta en betongplatta och vår första tanke var att vi skulle ha stenplattor inne men har nog ändrat oss till trägolv. Vi kommer inte ha något isolerat uterum (det blir ett fristående) och då kan det vara skönt att ha ett trägolv. Däremot kommer vi nog installera en kamin!:)
Det kommer att vara två sidor täckande vägg och två sidor helt i glas! Vi har hittat ett färdigt hus som skulle passa bra men nu har mannen och sonen tänkt att bygga det...


Det kommer att bli vitputsade väggar och tegeltak! Det har varit tal om plåttak och annat också men sonen (som är i byggnadsbranschen och jobbar mycket med byggnadsvård) tycker att det passar bäst med tegel! Håller faktiskt med honom!


Uterum i det fria är mysigt men vi skulle kunna sitta längre ute i det fria om det fanns fasta väggar, och har man sedan stora glaspartier så blir det mer utekänsla!


Trappor kommer inte bli aktuellt men här kan man se hur man kan mixa två sorters stenar.


 Kul med olika sorters plåtkrukor! Kanske ska börja samla på mig när jag åker dit nästa gång!


Vackert eller hur?Det här med att göra mönster med småstenar har jag alltid tyckt varit snyggt och jag tror att vi kommer att göra något sådant precis utanför uterummet...det är nog lite tidskrävande men det kan det vara värt när det blir klart!


Så här kan man göra om man vill svänga till lite...


Här en fin detalj nedanför en trappa!

Idag har vi "placerat" uterummet med hjälp av snöre och tältpinnar. Placeringen känns bra! Jag har skissat på hur resten ska se ut utanför huset! Det ser helt okej ut men nästa steg blir att markera ut allt för att se om det verkar lika bra som på papperet!

Ojoj, nu börjar jag nästan få skrivkramp...så många ord på en och samma gång!
Nu kommer alla orden på en och samma gång...

1 kommentar:

BP sa...

Åhhhhh så fint det kommer att bli! Å vilket projekt - lär nog ta några år antar jag;-)
Kul att ni inspireras från Turkiet, helt rätt! Å du som är så konstnärligt lagd lär ju frossa i år och dag.