20 oktober 2013

Arbetsrum, del 1
Då var det dags! Dags att börja renovera ett rum till mig! Som en del av er redan kanske vet eller förstått så bor vi i ett ganska stort hus. Här har smederna bott med sina familjer när järnbruket var i full aktion! Önskar ibland att jag kunde vrida tillbaka klockan för att kunna se hur det levde då, på 1800-talet (vårt hus blev klart 1802)! Nu är det inget gammalt bevarat invändigt för det gjordes en renovering på slutet av 50-talet! På sätt och vis kan det vara skönt men jag kan sakna kakelugnar och vedspisar och fler gamla dörrar och trägolv! Utvändigt, dvs fasaden och fönster är K-märkta. Takpannorna blev också utbytta från enkupigt tegel till tvåkupigt! Det börjar närma sig att ta tag i taket igen...ska man skynda sig och flytta innan...

Jag har haft arbetsrum tidigare... uppe på övervåningen som numera är Julias rum, på nedre våningen som numera är masterbedroom! Jag har idag en del av ett rum på övervåningen som ibland samsas med ett pingisbord, hur inspirerande är det?!
 -Du är ju ändå aldrig i rummet, så då behöver du väl inget, tycker min son!
-Va, hur kan du veta det, det var länge sen jag hade ett för mig själv och då var du liten!!

Här ser ni två bilder av rummet från två håll och så kommer ni att få se hur förändringen sker framöver! Jag hade räknat med att det skulle vara tömt i somras men vi tänker lite olika min man och jag därför blev inte det gjort förrän igår...förhoppningsvis! Då kommer två nya bilder rätt så snart! Vill ni vara med och se det hela?

Jag har ett mål, att försöka få det klart till den 24 november, kan det gå?! Bäst att sätta fart, måste se om rummet verkligen är tömt!


5 kommentarer:

Anna sa...

Va spännande!!
Tur ni har stort!
Jag har redan kastat fem säckar med skräp från våran lilla lägenhet, förstår inte att de samlas :)

Kramis

elin en trappa upp sa...

Vilka fantastiska fönster!!

BP sa...

Wow!!! Spännande och väldigt ambitiös! Verkar vara ett härligt hus som ni bor i! Klart jag vill se ditt nya rum. Du är ju så duktig på inredning!

Diana sa...

Ett stort rum, detta kommer att bli hur snyggt och bra som helst!

Susanne sa...

Väntar med spänning.