31 juli 2013

TornioFörst vill jag bara säga att det var Anna som fotat oss med sin ajföun i förra inlägget, plus att hon tog bilden på bilen...med min kamera! Näckrosblomman är från vårt första rastställe! Vi letade oss fram på en grusväg och hamnade på det mest perfekta stället, strax nedanför Sundsvall! Solen värmde, bromsen bet och vi fantiserade oss en toalett bakom en båt som låg uppe på land. En iller, en mård eller vad det kan ha varit, sprang förbi! Vi njöt av närheten till vattnet, vi kände att vi var på väg!
En annan vacker plats, efter klockan två på natten! Vi hade gjort ett stopp och försökte sova! Med mina uppspärrade klarvakna ögon gick det inte så bra! Jag satte mig på stolen inslingrad med min filt och rätt var det var kom en liten brun mus fram och satte sig på bakbenen, såg mig och slank tillbaka in i vedhögen! Nej, jag hann inte ta fram kameran...
Vacker soluppgång!
Vid sextiden på morgonen var vi framme i Tornio (Torneå om ni inte förstår finska)! Det var lite tidigt att åka till moster Irma så vi ställde bilen och tog en promenad i den tysta staden. Inte tyst så länge när vi efter ett tag hörde en gubbe gå omkring och pratade högt för sig själv! Senare fick vi veta av en kusin att han samlade burkar för att kunna resa utomlands!
Den gamla bron över Torne älv (barndomsminne). Det finns en ny bro också men man kan fortfarande ta sig över på den här! Vilken fin morgon och vilken fin dag det blev!
Tänk att glasskiosken står kvar där den brukade göra! Kulglass med apelsinsmak ett måste - Tiigeri!
Vi kom till vårt boende (här ett rum i huvudbyggnaden) före klockan 8! Vi hade fått lite frukost hos moster och dagen var färdigplanerad: Lunch klockan 11.30 hos moster, kaffe hos kusin kl 13, kaffe hos en annan kusin kl 16, sedan lite utrymme för spontanvisit!... Vi hade tur och kunde checka in på en gång efter att hon stuvade om lite med rummen!:) Vi hann med en timmes sömn och en dusch, nya kläder och sen var det bara att åka igen...mot Finland som var en timme före och då blev sovtiden lite kortare!! Vi skulle till moster halv tolv finsk tid, alltså skulle vi vara klara efter 10 svensk tid, hänger du med?!


5 kommentarer:

BP sa...

Thelma och Louise! Nu förstår jag! Eller nja - jag skulle nog inte utsätta mig frivilligt för dina utomhusmöten med djuren. Skulle dö;-) Inte skulle jag vilja anlända till någonstans mitt i natten - klockan 06:00 ÄR mitt i naten - heller. Men jag älskar dina fina bilder.
Tur att du inte hann fram med kameran för att fota "konstiga" djur;-)

Maya sa...

Härligt att träffa släkt och vänner :)

Diana sa...

Dessa tidszoner... :)
Du skriver så intressant om er tripp! Kul att träffa familjen, kul med ett för mig annorlunda resmål som Finland.

Susanne sa...

Lite rörigt, men tror att jag förstod ;)

Anna sa...

Fina bilder!
Snart känns det som de var så länge sen vi var där!
Kram