26 december 2009

Lill-Nisses uppdrag, del 4

Det är trångt i väskan, den bruna väskan av finaste krokodilskinn. Lill-Nisse tar fram sin ficklampa, som tur nog ligger kvar, efter att han hade mekat med Gammel-Nisses släde! Han ser ett läppstift, en näsduk, en portmonnä och en påse med halstabletter. Lill-Nisse lutar sig mot väskan och försöker hålla balansen. Han måste ta sig upp till kanten, så han kan se vart de är på väg!
Damen går så fort, med långa stora steg! Hon verkar ha bråttom. Hon bryr sig inte om att hon kliver i vattenpölarna. Vattnet stänker ända upp till Lill-Nisses ansikte. Hihi, det här är ju kul!
Oj, nu kom det en droppe till!

Det blir fler och fler folk kring damen och Lill-Nisse. De går in genom en stor port. Den är fint dekorerad med granris och röda sidenband.
Aha, vi är i en kyrka! Det verkar redan vara fullt, och damen får snällt ställa sig långt bak, tillsammans med andra som har kommit lite sent!
De måste verkligen ha kommit i sista sekund för svag musik börjar höras. Ljudet kommer från andra sidan porten. Porten öppnas och ett nytt ljus letar sig in. In kommer...
Men flytta på dig då! Någon står i vägen, har ställt sig mitt framför honom! Han lutar sig framåt, lite till, bara lite till så kanske jag kan se. Lill-Nisse hinner inte tänka, han ramlar ned och landar på damens pälsklädda, genomblöta, vinterstövel! Han rullar ned på det kalla hårda golvet. Vågar han röra på sig...


2 kommentarer:

Anna sa...

Stackarn, va händer nu? vill veta nu :)

Maya sa...

Åhhh... när kommer fortsättningen?