08 september 2013

Smultronställe


Hur många smultronställen kan man ha?! Jag skulle kunna välja Gripsholm eller lite närmare, Vallby friluftsmuseum, helt olika ställen men det gemensamma är den historiska atmosfären! Jag hade ingen bil så jag gick ner till ån!
Det var ovanligt lite vatten i år! Jag satte mig ner på huk i början av gångbron, det var ovanligt tyst och stilla, knäppte ett kort...
-Hej, jag ville inte skrämma dig! Jag reste mig hastigt upp, där stod en man! Håret var ostyrigt och flottigt. Han flackade med blicken genom de suddiga glasögonen, stora flaskbottnar formade som pilotglasögon, rödrutig skjorta och ljusblå byxor med sydda pressveck. Jag noterade ett hål längre ner på byxbenet. I ena handen höll han en busksax och i den andra en såg!
-Jag har röjt lite där borta...

Jag skyndar mig vidare. Stigen är bred, full med barr, kottar, rötter och annat och ganska plan efter alla år av trampande från fiskare, fågelskådare, svampplockare. Där framme ser jag den, bryggan, den fullkomligen lyser upp mellan träden!


Där kan man sitta och bara se sig omkring. Det prasslar och låter lite konstigt från vassen. Fiskar ger sig tillkänna med jämna mellanrum. Det här är paradiset, det här är mitt smultronställe! Mobilen ringer, jag skyndar mig att svara...har fokus på mobilen och ser inte roten, tappar kameran och och mobilen ligger också på marken...jag klickar bara och säger: -Jag är på väg!


 Guld är inte allt som glimmar!Fototriss har 5-årsjubileum och det ska firas med en tävling!! Första pris är ett presentkort från Ving till ett värde av 5000 kr! Jag kan tänka mig att åka till Venedig...eller Prag... Nej, förresten bättre att välja en stad jag inte varit till - Budapest!

Tack för att du håller igång Fototriss! Fler smultronställen-----Klick!


PS. Jag fick ett skrubbsår på smalbenet!:(

9 kommentarer:

Freja sa...

Vilka vackra bilder från ditt smultronställe!

Susjos sa...

Verkligen underbara foton från ditt smultronställe! Hoppas du inte har ont av skrubbsåret :)

BP sa...

Här har du än en gång överträffat dig själv! Vilka bilder och berättelsen bidrar till att känna på ditt smultronställe!

Sofie sa...

Vilka vackra närbilder av underbar natur!

Pysselfarmor sa...

Visst är det svårt att välja sitt smultronställe. Jag har ju gården i norr, men det tar jag också så för givet och jag njuter minst lika mycket av många andra ställen....så där i ditt smultronställe skulle jag också kunna vistas!

Jah Hollis sa...

Det var ju början på en riktig skräckis. Nästan så jag glömde hur fint ditt smultron ställe är. :-)

Anna sa...

Verkligen fint, man missar många fina ställen nära där man bor, man vill alltid någon annanstans :)
Kramis

Elisabeth sa...

Fina bilder =)

Karoleen sa...

Vacker triss, de första två bilderna fick mig att titta ett par extra gånger =) Gillar!