Kolla vilken fin zucchini (det är italienska och uttalas kkini på slutet) från egen odling! Det är bland det enklaste jag har odlat, vi får verkligen skynda oss att skörda så de inte blir för stora. Det är så goda att grilla, skivade på längden eller rakt av som stora slantar. Ringla över olivolja och smula flingsalt på, klart!
Det som syns i bakgrunden är Köttfärskebab, ett recept från ett Arla-blad som jag haft i många år! Nu var det säkert två år sen sist så nu var det dags igen! Här kommer receptet:
400 g köttfärs
1 gul lök (jag brukar riva den)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 dl mjölk
Det är bara att blanda alla ingredienser och sedan forma runt blötlagda grillpinnar! Till det en vitlökssås med färska kryddor, grönsaker, bröd och pepperoni om man vill! Mumsigt!
5 kommentarer:
Ha ha en grej till vi gör lika idag, precis de vi åt, hade ris och vitlöksyoughurt till :)
Kram
Är vi släkt eller:)
Jag glömde skriva att det blir 8 spett!
låter riktigt mumsigt ju
kramar
Låter jättemumsigt, tack för receptet =) Kramar
Yummie, yummie. Påminner mycket om maten i Turkiet faktiskt.
Måste dock säga att jag inte är så förtjust i zucchini, tycker de smakar "för lite".
Skicka en kommentar