25 februari 2016

Roadtrip Sri Lanka, del 530 dec 2015

Jag öppnar min dagbok och letar mig fram till denna dag och börjar läsa...men det är någonting som inte stämmer! Vilket datum var det egentligen...bläddrar bakåt...ahaa, jag har helt enkelt missat att skriva om den här dagen! Hur ska jag nu komma ihåg allt!? Nu måste jag skriva fritt ur minnet och det är inte det lättaste, tur jag fotade den dagen i alla fall! Jag delar upp den här dagen i två inlägg!


Idag var det dags för en flodtur och Sampath kom och hämtade oss i vanlig ordning efter frukost! Efter en inte alltför lång bilfärd kom vi fram till utgångsläget och möttes av en kapten. Han visade hur vi skulle åka med hjälp av en stor karta på väggen. De hade en fotoutställning med gamla bilder som vi tittade på innan avfärd. Vi satte oss i en båt och puttrade iväg!J med en apa. 


Pojke med apa.

Det var mysigt att glida fram på en stilla flod, omgärdad av grönska och en del små hus. Vi hade inte kommit så långt då vi såg en kajak komma emot oss, den styrde verkligen emot oss och jag tänkte att det här går inte bra! Sen förstod man ju att det var uppgjort, att det var en helt vanlig turistgrej! En pojke med en apa tog tag i vår båt och han var snabb med att lämna över apan till J!
Det var väl roligt att få hålla i en apa men vi var ju tvungna att betala...
In i djungeln...

Han gjorde en liten avstickare in i djungeln, men det var bara en kort sträcka! Häftigt med rötterna som letade sig ner i vattnet! Inga krokodiler som tur var!


Fågel.

Här var det en liten räkodling. Vi blev överraskade av en jätteödla som låg och lurade nedanför!! Vi blev totalt överraskade och hann inte med någon fotografering...eller har jag inte en bild där man ser en skymt av den? Ska kolla och återkommer med en bild i så fall!Kokosaffär!


Kanelblomma


Kanelmannen.

Vi kom fram till "kanelön" och kom fram till den här mannen som berättade för oss hur de skördade, visade oss hur de skalade kanelen och slutligen fick vi förstås köpa olika produkter. Det fanns te förstås, kanelolja som var bra för det mesta, tvålar, ljus...
Han visade hur skickligt han flätade ihop palmblad! Taket vi satt under var täckt av palmblad och nu minns jag inte hur lång tid det tog att tillverka ett (kan det ha tagit 10 dagar?)! Det var mycket intressant att lyssna på honom!Vilket konstverk!


Nästa stopp blev en fiskodling, små bassänger med fiskar i olika storlekar, som ett stort fiskspa!
Det var faktiskt några som stoppade ner fötterna! Jag ville absolut inte det! Vi stannade inte så länge, det var kul att se men ingenting man behövde fördjupa sig i!
Vår roliga kapten lämnade över till sonen, det tyckte båda var roligt! Han fick styra in i djungeln till och med och det gick hur bra som helst!
Kokosmannen!

Vi måste ju att testa att dricka kokosdryck direkt ur en kokosnöt! Det var läskande i värmen men ingenting som jag ville dricka för mycket av! Kul med dessa små kokosbutiker mitt ute i vattnet! Såg en kajak parkerad på baksidan, vilket jobb att ta transportera dit alla nötter!Havet.

Här tog flodturen slut och vi skulle titta på havet innan vi klev iland!
Det var en mysig tur på floden, jag gillade det!


Det här är min dagbok som jag i tidigare inlägg har skrivit utifrån mina anteckningar...men den här dagen hade jag helt och hållet missat att skriva om!! 
Varsågod och läs, annars går det bra att titta på bilderna!

Del två från den här dagen kommer inom kort!
5 kommentarer:

Eva sa...

Spännande, det är kul att läsa om ert äventyr!

Kram Eva

BP sa...

Det var nog ditt bästa inlägg hittills skulle jag säga. Toppen bilder och intressant läsning. Nu vet jag till och med hur en kanelblomma ser ut.
Det där med apan gillade jag dock inte, men åt andra sidan är ju alla knep tillåtna att få in lite pengar.

Å kokosbaren mitt i ingenstans - inte lätt att försörja sig på det. Killen är ju helt beroende av turister som ger sig ut på en båtutflykt som ni gjorde.

Decdia sa...

Kul! Ni har fått uppleva en massa saker!
Men jag tänker på den lilla apan... hoppas att han får leva ett bra liv!

Susjos sa...

Fina bilder, men det där med apan gillar inte jag heller! Kul med en kokosbar sådär mitt i buschen!

FREEDOMtravel sa...

Älskar apor :) Jag har sett en hel del om just Sri Lanka på bloggar på senare tid, så jag börjar bli sugen på det landet!