21 januari 2016

Roadtrip Sri Lanka, del 2.Mina dagboksanteckningar

27 dec 2015

Lite tröttsamt är det att flyga så här långt men det glöms väl bort när man väl är framme! Nu sitter nära vår gate, nr 21. Vi fick egentligen inte gå ner dit för tidigt, det stod en vakt vid rulltrappan. 
-Vi tar väl hissen, sa reseleiter! Bra idé men vi förstod ju varför när vi kom ner för det fanns inte så många sittplatser! Det kändes hyfsat varmt och fuktigt när vi klev av planet men här inne känns det kallt när man sitter på de kalla stolarna. Kanske ett knep för att man inte ska sitta för länge (sitter nu på en Året runt-tidning)!

Nu är det tisdag och jag ska försöka komma ihåg vad som hänt så här långt!

Planet från Muscat skulle gå 21.30 men blev något försenat p g a några väskor! Men vad skriver jag?? 9.30 ska det vara, så går det när man skriver i efterskott!:) Okej, jag fortsätter...nu var det dags för frukost tänkte vi men det blev potatismos och kyckling och vi åt inte mer förrän vi kom fram till hotellet på kvällen! Men det gick bra, man var mest trött, slumrade till med jämna mellanrum och somnade till någon film man redan sett! Resan gick hyfsat snabbt ändå och vi landade vid fyratiden lokal tid?! Nu var vi spända över om någon stod och väntade på oss! Lyckan var gjord, en hel radda med karlar höll i en salig blandning av olika slags skyltar! Ögonen letade efter något som kändes bekant men icke...Men vänta, det var en böj på ledet och där!...Mr Roger Klavus och mitt namn också tror jag, hann inte se! 
Vi försökte hitta en uttagsautomat för att ta ut resten av betalningen till researrangören. Det fanns ingen men vi kunde vänta till nästa dag. 


Chauffören viftar fram bilen.


Jag minns inte i skrivandes stund vad chauffören heter men kommer igen senare. Det fanns en chaufför till som inte kunde engelska och det var han som körde oss till hotellet med "vår" chaufför brevid! Vet inte varför... Vi hoppade in i en bättre begagnad minibuss, J och jag längst bak. Det luktade lite rök och det saknades säkerhetsbälten! Äh, man får väl ta seden dit man kommer!


Chaufförens namn på bussen, såg när jag kom hem!


Just ja, vi fick hjälp av en tredje person som hjälpte till att få in våra väskor i bilen. Ville han ha pengar/dricks? Ja, men vi hade inga eftersom vi inte kunde ta ut några...skyll dig själv!
Vi passerade alla möjliga slags olika hus, människor, fordon och djur, det var som en färgpalett! Byarna flöt in i varandra! Det var verkligen fascinerande, så många intryck, som ett stort collage!


Färgpalett!


Det fanns motorvägar också men alla kom inte upp i hastighet så det blev en häftig inbromsning och tvärgir så bilen svajade, iiiii! Det gick bra, det var inte så man flög fram direkt! Blev faktiskt inte ens rädd trots mitt lilla i!


Wifi!


Vi närmade oss hotellet, det började skymma och solen var på väg ner. -Men det är inte det här hotellet, sa R! Det var tänkt så från början men var fullbokat. Vi körde ut igen och åkte åt samma håll som vi kom ifrån! R letade i sina mejl för att visa att det var ändrat (men att informationen till chauffören inte nått fram)! R hade sett att vi passerat det rätta hotellet men tänkte att de visst väl bäst!


Utsikt från rummet!


Sådär ja, då var vi framme på hotell Wunderbar. Nu var det mörkt och hela trädgården var dekorerad med ljusslingor! De verkar tycka om julpynt i Sri Lanka, de såg vi redan på flygplatsen. Det var verkligen skönt med en dusch efter ett dygns resande!
Rummen var hur fina som helst, högt i tak, likaså badrummen! Stora balkonger med fina sköna rottingfåtöljer med utsikt över poolen. Vi bodde högst upp i en av tre byggnader. Det var ett lite mindre mysigt hotell med gästvänlig personal!


Utsikt mot havet.


Nu var vi här och resans start, Bentota (trodde först det hette Bentuta när jag instagrammade, så är det när man har finskt påbrå och tolkar uttal)!

Nu måste jag göra ett tillägg (J läser min dagbok). -Du ljuger, du blev visst rädd när vi bromsade för du skrek till! Jaja...

Vi tog lite öl från minibaren och satte oss en stund på balkongen innan vi gick till restaurangen. Skönt att kunna sitta i bara klänning...eller shorts utan att frysa! Kl sju började de servera mat, fram till kl 22.

Julgran i restaurangen


Det var svårt att välja bland alla rätter. Det fanns både turistanpassat och Srilankesiskt! Jag valde räkor i curry med ris! No spicy, tack!! F tog en likadan med mediumstark och den blev för stark! J ville också testa medium starkt, en kycklingcurry...den var också för stark! R tog något a la Sri Lanka med kyckling, medium stark, men det var inte alls lika starkt!


Räkcurry


Vi betygsatte maten och i snitt blev det en trea av 5. Ölen var god och vinet smakade bra! J tog en fantastiskt god färskpressad ananasjuice! F blev lite avundsjuk och beställde in en han med! Vi var lite trötta och sega så vid tiotiden var det sängdags, Vi var trötta men lyckliga!Trädgårdspynt


Mina dagbok kanske är lite väl detaljerad men det här är ett minne från resan för hela familjen som blir bevarat här i min blogg.


2 kommentarer:

BP sa...

Perfekt med en blogg som dagbok. På så sätt kan du alltid kolla på era upplevelser när du/ni vill. Kan tänka mig att det kommer att vara fantastiska minnen... på hemmet sedan;-)

Dessutom har du nu bloggfoder ett bra tag framöver:-)

Anna Adanir sa...

Ja bloggen är verkligen bra, ska bli kul och se om vi sitter och läser detta om 20 år :) Ja dina barn gör säkert de.

Kram