19 januari 2016

Roadtrip Sri Lanka, del 1.


Mina dagboksanteckningar

26 dec 2015

Kl 10.11 startade vi hemifrån. Fortfarande ingen snö och solen sken och värmde skönt genom bilrutan! Det blev ett stopp på NetOnNet för att köpa en adapter till hörlurar som skulle passa på flyget! Vi åkte vidare utan det planerade inköpet (finns säkert på Arlanda)! Allt flöt på bra, inga förseningar och vi hann till och med förfriskningar innan boarding!

Redan suddigt...

Efter cirka 2 timmar var vi i Frankfurt. Vi lyckades sova en stund på planet. När vi skulle av så kollade vi i vanlig ordning att allt var med... Men hoppsan, det låg en snusdosa på golvet (mannens)! Se där, någon har glömt en påse under sätet! Jaja, det är sånt som kan hända när en mamma ska ha koll på att inte dottern skulle glömma något (vi hörde)!


Nomnom

Flygplatsen i Frankfurt är enorm och hade värsta hightech när det gällde passkontroll och väskkontroll............................Åh, nu kom Julia och sa att vi skulle boarda om 3 minuter!

Nu kan jag fortsätta, vi är i Muscat, Oman och klockan är 7.21 lokal tid. Vi slumrade till en stund på metallstolarna och jag vaknade av att det var kallt! Alla kunde inte sova för det var svårt att hitta en skön sovställning!

Tillbaka till Frankfurt. Inte långt efter att vi klev av planet så upptäckte jag att mina läsglasögon blev kvar på planet, i fickan på sätet framför! Jag hade extra med i resväskan med det hjälpte mig inte just då (gissa vem som fick skulden...just det, snusdosan)! Som tur var fanns det glasögon att köpa på flygplatsen! Vi var tvungna att förflytta oss från terminal 1 till 2 och där hade vi delade meningar om vart vi skulle gå men jag lät den mest resvana av oss att bestämma till slut! Det var så långt mellan terminalerna så det gick tåg emellan!
Vi köpte pizzabitar och drycker och satte oss på rad och kollade i våra mobiler! Det var tur att vi hade tre timmarpå oss där för allting tog lång tid och ändå gick tiden så fort!
20.30 gick planet till Muscat. Det var ett ganska stort plan (inte så långt men knubbigt:), 3x3 säten. Man kunde se filmer textat på arabiska! Det fanns olika maträtter, kyckling, lasagne eller köfte. F och jag valde det första och det blev helt fel, den smakade svamp! Köften var visst god, tyckte R och J! Sen var det bara att försöka gosa till sig och sova lite till. Det gick väl hyfsat bra men det var jobbigt för benen. Dags att äta igen, kycklingsandwish, sa de men egentligen var det en svampig omelett med kyckling och potatis! Restiden varade i cirka 6 timmar och vi landade 5.25 lokal tid. Helt plötsligt hade vi hoppat fram fyra timmar!


Subway på två språk

Muscat, Oman

Min julklapp av mannen.

Okej, då har jag kommit igång med min resedagbok och det är bara början! Kanske blir det lite för detaljerat men jag skriver så som jag har skrivit under resans gång (med vissa småändringar)!5 kommentarer:

BP sa...

Tack så mycket för del 1 av dagboken. Så duktig du är att skriva dagbok! Ska bli himla kul att följa med på er resa, där ni säkert fick äta betydligt godare mat än på planet.

Susanne sa...

Jag tackar oxå, väntar med spänning på del 2.
Kramen

Hanna sa...

Kul att få läsa. Hoppas ni får det toppen!

Gemsofmylife sa...

Åhl vad härligt !!!
Hur kommer det sig att ni reste just dit ??? ska läsa tillbaka kanske står :)
Underbart att få vara med på din resa finaste och längtar till mer värme och härliga bilder att få se !!
Kram

Decdia sa...

Spännande med äventyr!