07 september 2015

Men vad nu då!Vad roligt tänkte jag när vi fått 4 olika förslag på rundresor i/på Sri Lanka, tog en bild och la upp på Insta med en text om hur svårt att välja och vilken prisskillnad det är...
Insåg snabbt att det kanske inte var så klokt att göra det när jag såg hur många andra samtidigt skrev om flyktingar och rop på bidrag till alla drabbade! Inlägget togs snabbt bort igen!

Jag tycker det är fruktansvärt att människor ska behöva fly från sina hem, sitt land med en utgång som kanske leder dem till döden... Jag bli faktiskt förbannad att det fortfarande finns människor som inte kan hålla sams och utsätter medmänniskor till ett sådant hemskt öde!
Jag blir irriterad över att man inte får vara som man är, att någon ska bestämma över hur jag ska se ut, vad jag ska ha för kläder, vad som inte får synas... Lite irriterad blir jag också över alla tiggare som sitter vid varenda ingång snart: -Hejhej! -Hejhej, säger jag och går vidare för jag vet inte riktigt hur jag ska göra! Jag blir irriterad över att se dessa tiggare som bor på just den parkering där jag ställer min bil och jag ser hur de skräpar ner, inte plockar upp efter sig! Jag blir lite kluven då...
Jag har köpt tidningen Situation några gånger men kan fortfarande räkna dem på en hand men jag har inte köpt den romska, inte än...
Jag blir ledsen när jag ser och läser om människor som mår dåligt!

Jag känner mig glad över min familj och mina barn som har det så bra, vi är lyckligt lottade, vi är friska och vi har det bra! Jag blir frustrerad över att vi inte är klara med uterummet! Vi kom igång en månad försent pga grävaren och vi har haft otur med regnigt vädret som gjort att det dragit ut på tiden! Vi har varit utomlands i 2 veckor och hade vi varit hemma så hade vi inte hunnit såå mycket mer för det regnade mest hela tiden då också (har jag hört)! Väggarna är i alla fall färdigputsade och om färgen hinner komma ska jag måla i slutet av veckan! Sonen och jag började spika på innertaket och idag ska jag åka och beställa glaspartier (som kostar ungefär lika mycket som en rundresa i Sri Lanka)!!

Nu har det varit både Black & White, Skyltsöndag och Triss! På Instagram @klavusk kör jag på som vanligt med Fototriss och det händer att mina bilder blir svartvita och en skylt kan dyka upp lite då och då...men inte på någon bestämd dag! Tänk när jag inte hade Insta, då var det bloggen som gällde!

Nu har jag skrivit så att det räcker i en vecka lite drygt;) och jag måste fundera på hur jag ska lägga upp den här dagen, hur jag ska möta olika människor och lugna ned mig med alla mina tankar om vad som är rätt eller fel, jag gör som jag känner ändå och jag ska bidraga med en summa till flyktingarna så jag med gott samvete kan fundera på vilken färg vi ska ha på dynorna till uterummet...

Krama världen!


 

6 kommentarer:

BP sa...

Ja, det här var nog det längsta inlägget du någonsin skrivit. Men det är klart, om du inte lägger upp nå't mer på en vecka så;-)

Migrationsproblemet är hemskt och jag lider med människorna. Hoppas EU kan dela rättvist på bördan, för det kräver ju faktiskt en viss "logistik" för att integrera alla dessa personer...

Vad gäller tiggarna så är jag så innerligt trött på dom. Kan inte ens förmå mig att tycka synd om dom längre, tyvärr. Jag säger inte ens hej längre faktiskt. Är jag en dålig människa för det - kanske, men jag bryr mig inte.

Lika lite bryr jag mig om vad folk tycker om hur jag ska se ut. Take it or leave it är mitt motto.

Eva sa...

Hej!
Det skulle kunna vara jag som skrev ditt inlägg - bortsett från att vi inte tittar på resa dit - fast vi tittar på andra..

Håller med helt enkelt i dina funderingar.

Kram

Anna Adanir sa...

Ja tiggarna är jobbiga men samtidigt är de synd om dom om allt stämmer men ibland får man höra annat då blir jag kluven, jag ger ibland när jag känner för de, inte ofta jag har kontanter.

Nu när jag har min resa framför mig undrar man vad som händer där nere, kommer vi se massa flyktingar och kommer de bli mer oroligt där nere, vad händer i världen?
Om jag kommer stöta på flyktingar så ska jag hjälpa dom med mat och lite annat dom skulle behöva men sen om de blir oroligt med bråk och annat så flyr jag till Grekland.

Kram syrran

Gemsofmylife sa...

Jag kan inte annat än hålla med hela ditt inlägg..
Skulle kunna varit jag med som skrev detta,
det handlar inte om att jag vill… självklart är jag medmänniska men jag vet att personer som kommer hit också vill vara en del av samhället INTE sitta och vänta i flera år.
Hjälp så många vi kan .. inte bara ta hit utan faktiskt hjälpa dom att komma in i vårt samhälle!
Så dom också får känna sig som dom värdefulla människor dom är !!!
Ta hand om dig
Kramisar

anemonen sa...

Jo men nu har regeringen sagt sitt om tiggarna. Folk gör som de vill men de rekommenderar att vi hjälper dem i sitt hemland. Det är där vi ska börja tycker även jag som bidragit med medel till dem på hemmaplan.
Klart man inte vill att någon skall svälta och fara illa, men det är allas ansvar i hela världen inte bara Sverige och Tyskland. Skamligt att inte fler länder begriper att vi skal hjälpas åt. Instagram har jag lagt av för jag håller mig till bloggen.

Susjos sa...

Usch ja, håller med dig ...jag har också lämnat bidrag till flyktingarna och hoppas att de får den hjälp de behöver!