18 april 2014

Lill-julen!Härligt med påsken! Solen skiner och fåglarna kvittrar, vad mer kan man begära?!
Idag är det dags för det traditionella påskbordet - sill och lax, ägghalvor, köttbullar och prinskorvar, julskinka och varför inte lite Jansson!? Vi försökte med att sticka in med lammstek och potatisgratäng och utesluta korvarna och bullarna men se det gick inte! Ingen idé man försöker ändra på det, men jag kommer ändå bara äta av fisken! Förra året kommer jag ihåg att jag tänkte att det skulle vara mycket godare att äta en förrätt, varmrätt och en efterrätt - en komponerad trerätters påskmåltid helt enkelt!
Det är vad jag tycker i alla fall...

Rubriken får mig att tänka på hur vi skulle minska ner på frossande av godsaker i familjen, dottern och jag spånade: -Okej, vi får bara äta på helgerna och helt enkelt låta bli på vardagarna! Vi har lill-lördag, före det har vi lill-fredag, efter det kommer lill-söndag...sedan har vi en riktig fredag, en riktig lördag och en riktig söndag!
Jah, då har vi en helt vanlig måndag kvar!:)

Okej, okej, okej nu ska jag dra på mig mina snabba skor och ta en promenad innan frosseriet!
Ryggen känns helt okej så det finns ingen återvändo!

PS. Jag har placerat ut 52 sparade påskägg i vardagsrummet! Glad Påsk!2 kommentarer:

Decdia sa...

Jag är inte så mycket för maten som serveras på jul och påsk så jag hade gärna sett förändringar på menyn.
52 påskägg, shit!!

BP sa...

Ob då, vilket frosseri plus 52 ägg utplacerade. Kul att ni firar en traditionell påsk. Vi kör utan pynt och utlagda ägg men lammstek är ett måste:-)