01 november 2013

Rörligt


Fönster! Jag håller på och renoverar fönster just nu och det är helt okej men idag har jag varit lite lat...

Den här veckan ska det vara ett rörligt fönster och jag har hittat flaggor som rör sig, med fönster som är helt stilla, möjligen att en lucka öppnas då och då! Vi fick vara med om ett skådespel (säkert med lång tradition) som utspelade sig i Marino, en förstad till Rom! Det var vinfestival och vi ville naturligtvis besöka det! Mycket förvånande var alla berusade ungdomar som  inte bara hade vintetror utan också PET-flaskor som vi såg de fyllde med sprit! För mig kom det i alla fall som en chock...

Lilla killen på bilden var otroligt skicklig, kastade upp flaggan i luften, skiftade flagga med den andra i en perfekt tajming! Vi var glada över att vi hittade den lilla piazzan för att få vara med och uppleva det!

Fler bilder på temat-----Klick!
12 kommentarer:

BP sa...

Vilken färgsprakande piazza! Kul att ni fick uppleva denna tradition.
Ja det sups uppenbarligen inte bara på Söder i Stockholm, eller överallt i nollåtta när det är Lucia. Trodde dock inte heller att unga i Italien hade samma ovanor. Jag menar Italien har ju en betydligt naturligare inställning till alkohol än Sverige.

Violen sa...

Vilken fin upplevelse om man bortser från ungdomarnas superi! Mycket liv och rörelse i bilden! Och fönster finns det också!
Ha en skön fredagskväll!

Rajson sa...

Jaha där ser man. Ungdomarna är sig lika överallt!
Vilket fint skådesspel sen gör det absolut inget att fönster är lite orörligt!

Susanne Hultman sa...

Jodå, visst dricks det en hel del bland ungdomarna även i Italien och inte bara i Sverige. Och det börjas ganska tidigt.

Kul att hamna mitt i en sådan tillställning.

Anonym sa...

Det där med flaggorna har jag sett i någon film, verkar vara en ganska stor grej i Italien. Fint fångat!

Anneli - A'la Foto sa...

Snygg bild och så fint tolkat!

Ha en skön helg!

Susjos sa...

Tjusig bild!
Jo, tyvärr dricks det en hel del bland ungdomarna i Italien också, det märktes i utkanten av Rom när vi bodde hos släktingar där. Fredag och lördag kvällar var piazzan full med öl och vindrickande ungdomar. Tyvärr kör de gärna bil eller vespa också när de har druckit...

Jah Hollis sa...

Ja, det var mycket rörelse vid det fönstret.

larans sa...

Mycket liv och rörelse vid de tillslutna fönsterna. Konstigt att ingen öppnade (rörliga) dem och tittade ut på det färgsprakande skådespelet!

Linnéa sa...

Verkligen rörligt, liv o fest. Snyggt fångat, perfekt till veckans tema!

Della sa...

Här kan man verkligen snacka rörligt.

Freja sa...

Vilken häftig upplevelse, ni var på rätt ställe vid rätt tidpunkt!