26 juli 2011

Grillat igen!

Kolla vilken fin zucchini (det är italienska och uttalas kkini på slutet) från egen odling! Det är bland det enklaste jag har odlat, vi får verkligen skynda oss att skörda så de inte blir för stora. Det är så goda att grilla, skivade på längden eller rakt av som stora slantar. Ringla över olivolja och smula flingsalt på, klart!
Det som syns i bakgrunden är Köttfärskebab, ett recept från ett Arla-blad som jag haft i många år! Nu var det säkert två år sen sist så nu var det dags igen! Här kommer receptet:

400 g köttfärs
1 gul lök (jag brukar riva den)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 dl mjölk

Det är bara att blanda alla ingredienser och sedan forma runt blötlagda grillpinnar! Till det en vitlökssås med färska kryddor, grönsaker, bröd och pepperoni om man vill! Mumsigt!

5 kommentarer:

Anna sa...

Ha ha en grej till vi gör lika idag, precis de vi åt, hade ris och vitlöksyoughurt till :)
Kram

Kicki sa...

Är vi släkt eller:)
Jag glömde skriva att det blir 8 spett!

ansepanse sa...

låter riktigt mumsigt ju
kramar

Mystjejen sa...

Låter jättemumsigt, tack för receptet =) Kramar

BP sa...

Yummie, yummie. Påminner mycket om maten i Turkiet faktiskt.
Måste dock säga att jag inte är så förtjust i zucchini, tycker de smakar "för lite".