16 november 2013

Rom i tårar...


Lördag morgon. Natten hade varit blåsig så böcker rasade ner från fönsterbrädan. Regnet smattrade mot fönsterrutan. Typisk när mina syskon skulle komma!


Ledigt från skolan för att resa bort en vecka får man inte om det inte är under ett lov...då får man ta med sig skolan helt enkelt!


Här hänger tvätten (som vi tvättade med sköljmedel, kändes rena i alla fall)! Åh, jag saknar den mysiga lägenheten!


Det slutade regna! Här är vi på väg och ska överraska de andra!


Framme! Här är en del av gänget (som inte vill vara med på bild), de ser nöjda men trötta ut! De bodde på ett mindre hotell/bed and breakfast som var mycket charmigt med trevlig personal! Det som var lite annorlunda var att det bara fanns fönster upp mot himlen och in mot det här samlingsrummet! Men man ska väl inte behöva fråga om det ingår fönster, eller?! Visst man kan ha otur och få en mur som utsikt också... (Hm, jag minns att jag ville att alla skulle vara med och tycka till men det var inte någon som ville det) Nåja, jag tyckte i alla fall det kändes mysigt och det blev ju mest sova där!


Vi gick till en trattoria som vi hade sett på vägen till syskonen! Här var det något så ovanligt som en kvinnlig pizzabagare! Vi kunde inte förstå att hon kunde se så sval ut i det varma utrymmet!


Man får aldrig vara utan bröd!


Där borta satt brorsan och dom! Det var trångt men hjärtligt! Verkade vara ett populärt ställe hos italienarna, gott betyg! Det smakade bra det vi åt också!


Vi andra hamnade närmare gatan! Här sitter .... och .... och vi kunde nyfiket titta på vad de italienska tjejerna åt! De blev nyfikna på var vi kom ifrån och faktiskt de hade gissat rätt! Vad är det som gör att vi svenska sticker ut?!


Limoncello i plastmugg! Hemmagjord förstås! Hur det smakade? -----


Efter lite mat skulle vi vara kulturella och gick mot Colosseum, en populär bakgrundsbild för brudpar!
Nästa gång kommer det bilder från Colosseum!


Ikväll ska jag och min man på oktoberfest! En fest som ordnas av fyra som fyllt 50 i år men förmodligen inte firat och gör så här istället! Det ska bli skoj och jag har inhandlat kläder från Joy!:)
Arbetet med mitt arbetsrum står stilla för jag insåg att det ändå inte skulle bli klart till nästa helg! Nu ska jag sätta upp ett nytt mål! Tror det blir ett datum i januari!

Det var allt för idag! Det börjar ljusna, solen letar sig in och jag måste blunda för att inte se allt damm...
Ha det så bra idag mina vänner!

5 kommentarer:

Anna sa...

Bra story!!
Tack för att du inte visar oss, ha ha!!
Vi vill se en outfit bild i kväll!
Kram

Carita Liljendahl sa...

Hittade din blogg av en slump och det var intressant med bilderna från Rom, för dit ska vi resa på påsken. Nu vet jag ju inte om du bor där eller råkade semestra där då du skrev inlägget men ska ska kika runt lite mer hos dig nu :-)

Decdia sa...

Meeeen, hur länge ska du vara borta? Är grymt avundsjuk!

Home2tiny sa...

Så kul att få följa med dig i Rom, längtar såå till detta underbara land. Kramisar Tina

Susjos sa...

Härliga bilder som vanligt!
Jadu, det är väl det att vi svenskar inte sticker ut som de vet att vi är svenskar, eller så är det för att vi är så nordiskt vackra !!! ;-)