27 januari 2016

Roadtrip Sri Lanka, del 3.

Utsikt från restaurangen

28 dec 2015

Frukosten serverades mellan kl 8-11 på Hotell Wunderbar. Minns jag rätt så var vi där vid halv 9-9. Restaurangen är på en öppen övervåning och i dagsljus så kunde man se havet en bit bort. Vågorna slog upp mot stranden, det såg så härligt ut! Te eller kaffe!?


Fruktfat!


Vi fick börja med ett fruktfat, det fanns mango, ananas, banan och passionsfrukt! Vilken skillnad på smak jämfört med hemma och ananasen som jag kan vara känslig mot gick hur bra som helst att äta! Bananen var lite ojämn i smaken, träig i ena änden och god i den andra (dag två fick J en som bara var god)! Äggröra, bacon och småkorvar. Bröd smör och ost, plus fruktjuice! Det smakade fantastiskt!!


Ekorre!


En ekorre sprang fram och tillbaka på räcket och jag lyckades få med svansen på bild i alla fall!


Istället för taggtråd.

Restaurangen


Sedan var det dags för havet! Vi var tvugn...(nu skrev jag fel igen) tvungna att gå över ett järnvägsspår för att komma till havet! Det stod vakter vid alla övergångar från hotellen för säkerhets skull, som gick fram när ett tåg skulle passera!


Solstolar?


Vilken härlig och mjuk sand och lång strand! Det var inte många solstolar men vi lyckades få en varsin och behöll dem hela dagen! Blåvitrandiga handdukar ingick! Lite harig som jag är så vågade jag inte gå så långt ut men ändå tillräckligt för att svalka mig i det ljumma vattnet som hade ungefär samma temperatur som i luften, ca 30 grader! Kändes helt okej att det var lite mulet.


Strandbutik.


Där kom den första strandsäljaren, med skynken, byxor och dukar i batik och andra tryckta mönster. Riktigt fina en del men vi hade fortfarande inte hämtat ut pengar! Jag skulle få ett morgonpris 800 istället för 1000 rupier! Har fortfarande inga pengar... -Tomorrow? -Tomorrow!
Inte tog vi med yatzy eller strandtennis heller, trodde inte vi ville ha det men vi ordnade det efter lunch. F & R tog en promenad längs med stranden och J & jag slumrade till en stund till.

Jag satte mig en stund vid ett bord i trädgården för att skriva (det var tis). Några regnstänk kom och jag flyttade in under tak. Sen kom skuren! J & R låg vid poolen och fick snabbt skynda sig till undsättning!


På spåret.


Till lunch valde jag tonfisksallad (brukar försöka vara lite duktig till en början)! Det tog ganska lång tid att få maten. F & J beställde sandwishes och R en omelett. Kan det varit tonfisken?! Nåja, vi fick något tunnbrödsliknande med vitlök i olja till (samma till middagarna). Salladen var god, var den värd en 4?! Chauffören kom för att skjutsa F & R och hämta ut pengar. Vi hade precis pratat om honom att han skulle komma till 14. -Det dröjer nog innan han kommer...kommer nog lite senare, de verkar inte ha så bråttom här! 10 i två kom han!!
Men för övrigt ska man inte ha så bråttom, de är inte så snabba med att servera! Men herregud, vi har ju semester och det är inte som hemma!


Strandliv.


Tillbaka till stranden igen och strandtenniset hängde med (Rs julklapp av J). Vi spelade en stund och det gick inte så bra, måste nog öva lite till! R & F tog en promenad åt andra hållet. F blev överraskad av en krabba modell större som rätt vad det var dök upp ur sanden! J & jag slumrade till en stund...igen! Vi var kvar på stranden till solen gick ned.


Strandhugg.


Vilken solnedgång och vilka bilder det blev!


Strandhäng!


 Mat på hotellet på kvällen igen, vi hade ju halvpension och det ligger längs en väg omgivet av andra strandhotell. Det blev lite soppa (potatis och purjolök) och sallad till förrätt! F och jag valde fisk som var inlindat i bananblad, fylld med grönsaker med en sötsur sås till. Smakade riktigt gott och fick en stark 4!


Fisk i bananblad.


Det blir fort mörkt och man blir lätt trött. Slut på dag 2 (...efter lite instagrammande)!


Selfie i badrummet.


Min dagbok skrivet direkt från mina dagboksanteckningar, är främst till min familj och kan därför kännas lite väl ingående men du som tittar in och läser väljer vad du vill läsa eller bara titta på bilderna!:) 
Om det är något du undrar så fråga på!

4 kommentarer:

Susjos sa...

Underbara bilder från er fantastiska resa! Sånt lever man på länge!

BP sa...

Gillar din dagbok skarpt, även om den är mest tänkt som ett otroligt fint minne av ers livs resa. Tycker det är kul, intressant och spännande att åka med på sådana resor sittandes framför datorn.

Å du - den där fisken skulle jag kunna dö för, liksom för solnedgången:-)

Anna Adanir sa...

Tycker det är spännande men vill höra mer när vi ses :)
(när alla sjukdomar är borta)
Kramis

Eva Lundberg sa...

Spännande att läsa dina dagboksanteckningar från en resa som ser ut att ha varit härlig! Frukt till frukost låter hur gott som helst, och kan tänka mig att smakerna är betydligt bättre än på frukten som når ända hit...
/Eva