09 juni 2015

Skiathos, del 3, Mamma mia!


Vaknade upp på söndagen till en halvskaplig dag och vi var halvskapligt pigga efter firandet av 60-åringen! En dag som denna passade det perfekt med en båttur!


Det var premiärturen för den här säsongen och vi som trodde vi skulle vara ensamma på båten fick istället se att båten var full fylld till bredden och höjden!


Vi satte oss högst upp i bekväma rottingstolar! Bakom oss satt några glada damer, och ännu gladare blev dem när vi började sjunga med till alla ABBA-låtar som högt ljöd ut ur högtalarna! Vi måste ju visa att vi var från Sverige!! 


Vi kom fram till Skopelos och började stapplande ta oss upp för de ojämna trappstegen! Känner du igen scenen?


Jag gick ända upp faktiskt! Det var lite jobbigt med trappstegen, ingen var den andra lik och på vissa ställen fanns det räcken och andra inte!


Det smakade bra med en lunch efter alla strapatser!


Efter lunchen blev det en liten promenad i staden!


Här inhandlades sandaler och bälte!


 Det var en mysig stad att gå omkring i!


Här och var bättrades det på med ny färg!Det var inte lika mysigt att åka båt efter det stoppet! Det hade blivit mer vågor och till en början satt vi och roade oss som om vi var på Gröna Lund! Efter ett tag blundade jag och koncentrerade mig för att jag inte skulle må illa! Rätt vad det var så gungade det till så att stolarna åkte sidledes! Några hade slumrat till och ramlade ur sina stolar! Jag vågade knappt röra mig men till slut gick vi ner min man och jag! Det gungade mindre där och jag satt och höll mig i relingen och blickade mot horisonten!


 Det blev ett strandhugg på Lalaria också! De flesta ville åka raka spåret till Skiathos men det fanns några som ville stanna till där och då blev det så! Där sitter jag med min nya hatt och bara försökte få tillbaka mitt rätta jag!

Två tips om du ska ut på en båttur:
Välj en dag då det inte blåser så mycket.
Åk med en båt som inte är så hög.
Mamma mia!4 kommentarer:

Decdia sa...

Vilken rolig tripp! Ja, förutom de höga vågorna då... :)

Anna Adanir sa...

Fina bilder!
Vågorna kommer alltid till em om det är mer öppet hav, så då är det svårt och undvika om man vill hem :)
Men sen var det ju dagen efter, haha!
Kram

Susjos sa...

Åh, vilka härliga bilder från Skiathos , eller Skopelos?!
Visst känner jag igen scenen från filmen!!! The winner takes it all!!!

BP sa...

Ett tips till! Välj inte dagen efter en fest;-)
Men vilka härliga bilder!