17 februari 2015

Husmorstips!


Tur det är vinter och det finns snö, det går alldeles utmärkt att använda det till att spola toaletten med! Tänk på att det tar lång tid för snön att smälta (fastän hinkarna står på golvvärme) och innehållet krymper till bara hälften i flytande form! En halv hink räcker bara till en halv spolning!


Värm vatten i kastrull eller i vattenkokare. Det tar lite längre tid än vanligt att diska för hand men händerna blir fantastiskt rena! När du diskat färdigt är det bara att hälla sköljvattnet i skurhinken och torka golvet! Det är bra att ha många vattendunkar och passa på att fylla dem när du ändå ska åka och duscha!

Det går åt mer papper än vanligt då det inte är så lätt att skölja! Har du tid över kan du skoja till det lite och göra rolig figurer, som här t ex en giraff (fast den här bara blev så)!Ta bort locket på toaletten, det är enklast att hälla i vatten direkt i behållaren! Kanten kan du göra rent när vattnet är tillbaka igen.


Nu har vi varit utan vatten i sex dagar och tänk att man vänjer sig ganska snabbt! I helgen hjälptes byborna åt till att lokalisera läckan och är nu också markerad så imorgon eller på torsdag kommer grävaren! Förhoppningsvis har vi vatten till helgen! Nu lagar vi alltså bara läckan och i sommar blir det helt nya ledningar så vi slipper få fler överraskningar när man som minst vill ha det!

4 kommentarer:

Annemor sa...

Ikke like enkelt uten vann. Vel nå virker det som om det snart er historie,
Jeg smiler litt, for i sommerheimen gikk vannledningen inn til huset og vi måtte hente brønnvann. Det gjør vi fortsatt, for det er like greit :)
Ha en flott kveld :)
Mormor

BP sa...

Snacka om galghumor när den är som bäst! Bra att du/ni tar det så... lugnt;-)

Å du - vi har äger ingen diskmaskin, två levande varianter med helt rena fingrar - året om.

Minns dock din "vattenbehandling" från när vi hade stambyte. Visst vänjer man sig otroligt fort, vilket nog är tur...

Susanne sa...

Dessa tips ska jag komma ihåg ifall jag blir utan vatten någon gång ;)

Susjos sa...

Herregud va jobbigt ni har det!!!! Blir imponerad att ni grejar att vara utan vatten- men ni har ju inget val!!!
Kämpa på!!!