23 juni 2014

Så här är det!Mitt förra inlägg blev lite luddigt...och den här bilden (från studenten) har ingen koppling heller!

På midsommarafton kände jag när jag duschade att det sved till i ryggen! Gick bort till en spegel och försökte se vad det var...nässelutslag...eller kanske svinkoppor?! Visade min man och dotter och de konstaterade att det var utslag, sen var det inget mer med det! Jag hade känt att det har kliat och killat så som det kan klia när huden håller på att släppa efter en solbränna.
På kvällen när jag träffade min syster och vi var i köket för oss själva så visade jag henne. De är i höjd med skulderbladen -  en grupp med prickar, en bit ifrån - en fläck och närmare armhålan en mindre grupp med prickar!
-Jag tycker du ska ringa vårdupplysningen, sa min syster!
Jag ringde och hamnade i Uppsala förstås eftersom jag var i Enköping. Hade ju kunnat åka dit men kände inte riktigt för det, lämna festen och allt, så jag väntade till nästa dag.
Det blev förstås sent efter en trevlig kväll, sov dåligt den natten och vaknade kl 5! Ägnade en stund åt googlande för att få saker och ting bekräftat, det som vi misstänkte att det kunde vara!

Kl 8 ringde jag och möttes av en okunnig person som till en början inte ville skicka mig till någon läkare:
-Det är nog försent, måste komma in inom 72 timmar... -De brukar inte göra så mycket... -Du är 50 och de över 50 ska uppsöka läkare...
Men jag vet inte exakt när det började, inte så himla lätt att veta när de sitter på ryggen!
-Vilken sida sitter de på? -Vänster. Hörde hur tangentbordet smattrade och hon mumlade: vänster sida, utslag... -Vänta lite, ska prata med en kollega...
-Det är kanske lika bra att en läkare tittar på dig så får han avgöra! Du får en tid kl 12.
-Det känns faktiskt mer betryggande eftersom jag ska utomlands!

10 i 12 satt jag och väntade på läkaren, fem över 12 satt jag i bilen igen!
Jag möttes av en liten rund kvinnlig figur med kort rock och bara välsvarvade ben, små strumpor och träskor! Hon presenterade sig (tog inte i hand) och sa med en lätt brytning:
-Du har fått utslag, kan du visa mig?
Jag drog upp min t-shirt och hon granskade och tittade om de hade letat sig framåt.
Hon backade, det var två meter till dörren och hon var halvvägs bort! -Har du ont, när upptäckte du det här? Snabba frågor, snabba svar! Hon stog vid dörren och handspritade: -Det är bältros, jag skriver ut recept...elektroniskt (som om det var något nytt)!
Men...vilket apotek kan jag hämta ut det på? -Det får du ta på vägen ut! Hon försvann snabbt ut till höger och jag skyndade mig efter, fick känslan av att jag fått något riktigt smittsamt: -Ursäkta men... Hon gjorde en halv omvändning, med ena foten på väg bort och den andra som en broms lite åt sidan så hon kunde hålla sig kvar! -Jag ska åka utomlands och... -Det är som med alla infektioner, man ska vara försiktig och skydda sig! Okej då vet jag...

Hade hört om ett par skräckscenarion om bältros med olidliga smärtor men också från en som bara hade svullnad och lite prickar! Har fått en medicin som ska lindra, fem tabletter om dagen i en vecka. Jag har inte ont, bland svider det till och har mer en ansträngande känsla...hoppas det förblir så eftersom vi åker på onsdag kväll!!

Klicka här om du orkar läsa mera-----> Bältros

4 kommentarer:

BP sa...

Stackarn! Vilken urusel tajming! Hoppas innerligt att det förblir som det är! Skippa bara att bada...

Anna sa...

Vet hur de är men jag fick nog den onda sorten :(
Hoppas du klarar dig från den.
Kram

Guldkorn by Elin sa...

Åh naj! Hoppas verkligen att det är en snäll ros. Vad himla typiskt då.. Kram!

Susjos sa...

Så trist, men hoppas det inte blir värre.
..å vilken knäpp doktor!