08 november 2013

Vi fortsätter vår morgonpromenad


Vi kom fram till Phanteon, Roms äldsta bevarade byggnad! Redan 25-27 år f.Kr. tog man det första spadtaget! Man kan inte riktigt förstå det...Vi kom tillbaka till byggnaden ett par gånger till men vi gick aldrig in! Men varför gjorde vi inte det?? Det finns en öppning rakt upp i himlen i mitten av takkupolen som är extra häftig på vintern när snöflingor dinglar ned för hålet! Nåja, jag har fått mersmak av Rom så jag kommer garanterat återvända!

Vad skönt det var att strosa fram på de folktomma gatorna, passera flera fontäner, caféer och till och med en filminspelning! De höll i alla fall på med förberedelser inför. Kan det ha varit kommissarie Montalbano?!:)
Vi hittade ett bageri och köpte med oss frukostbröd! Sedan var det bara att gå raka vägen hem...trodde jag! Mannen hade tagit sikte på en punkt som visade sig vara en annan punkt på kartan så vi gick en omväg runt hela Forum Romanum! Det blev en promenad på nästan tre timmar den morgonen!
Det här var alltså fredag och på lördagen skulle resten av gänget komma...och det kommer i ett annat inlägg!

Nu ska jag fortsätta med rummet! Tänkte jag skulle måla på taket igen men det visade sig att vi inte hade mer takfärg som mannen trodde (hans fel igen)! Det är inte så att arbetet måste stanna upp för det för jag kan måla väggarna istället...men det känns helt okej att slippa måla taket;)

6 kommentarer:

Anna sa...

Ha ha där inne var vi :)
Men ett bageri missade jag!
Kramis

BP sa...

Tack för den härliga morgonpromenaden. Där skulle jag gärna vilja vara NU!

Susjos sa...

Älskar också Rom! Har inte heller varit inne i Phanteon...men väl gått förbi :)

Decdia sa...

Åh, jag vill också dit! Älskade Rom men vill se så mycket mer av det. Ni åker dit rätt så ofta va?

Åke sa...

Så kul att du visar bilder från Rom :) Jag längtar också tillbaka dit. Känner igen många platser du visar upp :) jag ser du har mer bilder före, ska kika på dem också! Nu ska jag återvända till din triss... Råkade scrolla för långt, men kunde bara inte låta bli att kommentera denna fina plats:)

Anonym sa...

Vad roligt att se dina bilder från Rom. Är själv på väg dit om ett tag :)