08 september 2011

En dag i Stockholm

Det sköna med att vara ledig är att inte behöva göra i ordning sig för att gå till jobbet:)

Idag ska syster Anna komma på besök!
-Du kanske inte har tid med mig? Jag kan ta med mig datorn, kan kolla på film...jag ska inte vara i vägen!? Nej då, du ska inte behöva vara i vägen för mig, du ska få hjälpa till! Det är inget spa du kommer till...;)
Nu ska jag berätta lite om trippen till Stockholm!

Först tog vi tåget, sedan promenerade vi till Gamla stan och stannade till vid ett fik. Vädret var lite gråmulet men det regnade inte! Vi blev sugna på paj med vaniljsås och till det kaffe i olika former:)

Solen började leta sig fram, likaså fläckar som dansade framför mina ögon. Okej, början till migrän och ingen Alvedon! -Jag har Ipren, sa Barbro. Henne kan man lita på!

Det här är B och så om jag såg henne efter en stund. Jag beskrev det för henne så här: -Det är som en stor glasskärva, den är grå i mitten och runt om så är det glasmosaik som på ett kyrkfönster (har inte gjort färdigt men det var färger runt om hela)!

Vi började gå vidare och fläcken började försvinna. Vi skulle ta Djurgårdsfärjan! Fick senare höra att den hade kört in i kajen lite häftigt så att flera människor blev skadade. Det var inte så långt efter att vi hade tagit oss tillbaka! Vi tyckte den bromsade in lite häftigt när vi åkte tillbaka!Man fick inte fotografera inne på utställningen men en bild blev det för på nedre plan fanns det inga skyltar. Ordentlig som jag är, stoppade jag ner kameran i väskan. Såg faktiskt ingen som smygfotade, förutom på bildspelet när det var kändispremiär! Här är kreaktioner i olika Josef Frank-tyger. Det fanns mycket fint att se, både scenkläder, och galaklänningar som kändisar har burit! Inte trodde jag att en och samma klänning kunde bäras av olika personer (olika tillfällen dock;) Sömmerskor som vi är båda två, granskade kritiskt sömmarna för att hitta något "fel", det gjorde vi, hihi!

Vi gick en stund utanför slottet. Det var skönt att komma ut i friska luften, kände mig tung i huvudet efter allt läsande och tittande!

Vi såg en del konstiga djur (?)

Vi såg en del vackra fåglar!

Tiden gick fort och vi började bli hungriga. Klockan var tjugo över två! Vi gick in på en italiensk restaurang och vi hann beställa in dagens rätt!

Våra rätter blev pasta med lax och grönsaker i saffransås. Lite smaklöst men med salt och peppar så smakade det riktigt gott! Till det lite vin... Det var så skönt att sitta och ta det lugnt och inte behöva passa några tider!

När man tittade ner under borden såg det ut så här! Det såg vi redan innan vi började äta, vågar man äta här, tänkte vi. Det var lite minus faktiskt!

Ett annat minus var att det inte alls verkade vara italienska ägare till restaurangen! Det skulle bara verka som det med ett italienskt namn och italiensk musik. Hur som helst så var stället mysigt, vad det nu hette, och hon som serverade oss var jättetrevlig!

B hade en plan, hon ville köpa sig en basker men ändrade sig när jag var med:) Det blev andra plagg ändå och baskern får hon väl köpa när inte jag är med och tycker till! Förlåt B, du vågade inte ens prova en! Vi strosade omkring lite till och tog sjutåget hem, vi kände oss nöjda då! Inte en kändis såg vi, ingen vi kände igen i alla fall:)

Utsikt från Gudrun Sjödén!

Det var det det. Nu ska jag försöka röja undan lite i köket och fundera vad jag ska bjuda syrran på. Solen börjar leta sig fram igen, härligt!

9 kommentarer:

ansepanse sa...

vilken härlig tur till storstaden, tur att det hälpte med Iprenen
vad bjuder du syrran på?? :)
kramar

Mina dagar sa...

Härlig dag ni fick i huvudstaden!!!
Tack för allt fina bilder!!!!
Tänk att ni hittade fel på sömmarna;)!

Ha en fin dag med syrran!
Kram

susjos sa...

Fina bilder från storstan! :) Tur ni slapp regn..idag står det som spön i backen!!
Hälsa Anna!

BP sa...

Det var ju en fullspäckad dag i huvudstaden!!! Vad gäller maten så kunde du ha kollat mina mattips;-)
99% av de italienska restaurangerna i huvudstaden ägs av icke-italienare...
Din beskrivning av "synfelen" vid migrän känner jag igen - fast mina "intryck" är mera åt fyrverkerihållet...

Anna sa...

Fina bilder!!!
Gillar inte dammet under bordet :)

Tack för idag!!! Kram

Mystjejen sa...

Vilken härlig dag ni fick tillsammans, tack för att du delar med dig av alla fina bilder =)
Kramar

ella sa...

mysigt med gamla stan=)fina bilder,hoppas du får en bra kväll=)

Susanne sa...

Fina bilder från världens vackraste stad.

Kicki sa...

Hej Ella, kul att du tittade in:)