18 juni 2011

Resan till Gümbet, Bodrum, del 1

Vi kom hem för tre veckor sedan och nu ska jag berätta om vår resa till Turkiet! Jag delar berättelsen i olika delar och börjar med den översta:

Hotellet
Naturen/djuren
Byggnader/människor
Mat/restauranger
Shopping/nöjen
Havet/stranden

Vi valde ett barnhotell Club DeDeman för att undvika alltför mycket stohej! Hotellet ligger i Gümbet, utanför Bodrum (lätt att komma ihåg för svärfar heter Gunbert:) och det tog bara 35 min att ta sig dit från flygplatsen! Det gillar jag:)
Det var verkligen lugnt men det kan bero på att säsongen inte hade kommit igång än, men det gjorde absolut ingenting för det blev ingen trängsel! Vi noterade att inte alla solsängar var framme. Det var en blandning av svenskar, finnar, danskar men mest turkiska turister.


Vi bodde i lägenhet 141!


Den låg uppe i bergen med en fantastisk utsikt, såg till och med havet! Vi fick bra med motion när vi tog våra promenader till restaurangerna och låren fick arbeta ordentligt på vägen tillbaka! Upp och ner, ner och upp....


En enkel lägenhet med en terass som var det stora pluset eftersom vi utnyttjade den delen mest! När vi kom dit låg det en läskig mask (eller larv) i badrummet, vi vande oss för det var inte den enda visade sig det senare!


Här syns terassen med trappor alldeles utanför och andra hotellgäster passerade förbi! Det var en perfekt placering på vår lägenhet, med kvällssol, och när det blåste så märkte vi knappt av det!


Ehh, spisplattorna var inte att lita på, den var strömförande och jag råkade ut för det tre gånger innan jag ställde den åt sidan. Det värsta var när jag hade en kastrull med vatten som jag skulle ställa på plattan, jag inte ens vridit på, hoppade till så vattnet skvätte! Gjorde en teckning till personalen som var ganska dåliga på engelska på det här hotellet. De verkade inte förstå min bild heller, eftersom spisplattan stod kvar...


Trapporna upp till poolområdet!


Inte så dumt!


Utsikt från poolområdet!Fortsättning följer...8 kommentarer:

Ting o Tankar sa...

Verkar helt underbart!
Sommarkram.

4U2! sa...

Sånt skrämmer mig: el attiraljer. Inte alls roligt att få en stöt.

Ting o Tankar sa...

Hej igen!

Svar: Kör med ljummet vatten.
=)
Kram.

maria sa...

ser så härligt ut :) att dem inte förstod din skylt förstår jag inte...

ha en go lördag <3
kramar maria

Guldkorn by Elin sa...

Åh vad det ser härligt ut. Fotot med solstolarna och parasollet är som hämtat ur en resekatalog :)
Hoppas att du har en fin lördag!
Kram

BP sa...

Verkar vara ett bra ställe - bortsett från el-plattorna och el-chockarna. Å lite inhemsk kryp får man räkna med uppe i bergen;-) Det hade vi också i Agadir och är man känslig (som jag) så blev det några skrik...

Helene sa...

Underbara bilder !!
VACKERT...
Ha en bra dag.
Kram Helene.

Mystjejen sa...

Underbara bilder du bjuder på =) Kram