16 januari 2011

Så kallade vänner!


Det är lätt att jag ibland skämtar bort saker i tron om att det ska kännas bättre!
Roligt att ni tyckte om min fågelserie men egentligen skulle den vara allvarlig: En liten fågel, två små fåglar, fyra små fåglar. En flyttade, två gick åt ett håll och en blev kvar... Hur roligt är det?
.
Det handlar om "vänskap"! Man tror att man har vänner och rätt vad det är så har de "tröttnat"! Tröttnat!! Jag ska inte bli allt för detaljerad men vill ändå berätta för er (det var därför det blev ett uppehåll i mitt bloggande strax innan jul)!

Vi håller på och försöker vända något negativt till positivt. Ett av mina barn har blivit utfryst av några kompisar på skolan! Det kom fram precis innan jullovet! Nu har vi ältat hit och dit och försökt att förstå vad det är som har hänt?! "Vänner" som vi har umgåtts med, hela familjen! Varför?

Nu är inte vår ambition att försöka få dem att börja vara tillsammans utanför skolan, men i skolan kan det vara bra om man kan vistas ihop i en mindre grupp!
Det som är positivt är att det finns "nya" kompisar, en liten ljusglimt i det hela:)
.

8 kommentarer:

Helene sa...

Vad lessen jag blir när jag läser vad du skriver !!
Varför är det så ?????
Hoppas att allt ordnar sig till det bästa för erat barn...
Man vill ju deras bästa ALLTID !!
Ha det gott och va rädd om dig.
Kram Helene.

Anna sa...

Vet hur jobbigt de har varit men ta hand om varandra och de vet jag att ni gör.

Kram kram

Jess sa...

Det där gör ont i hjärtat. Hoppas allt ordnar sig till det bästa och hittar en bra vän. Extra jobbigt är det när det är ens barn.
Stor kram

Maya sa...

Ja du, det där har jag med undrat över många gånger.
Både jag och mina döttrar har gått igenom detta... för min egen del förlorade jag en otroligt nära vännen, eller jag trodde hon stod mig nära...att det var ömsesidigt!
Jag har ändrat mig mycket genom åren och idag är jag en väldigt stark person skulle jag vilja säga... men att förlora en vän gör ont! Speciellt när man inte förstår varför?!
Numera resonerar jag så här, vill de inte umgås med mig är det deras förlust!
Jag har även sållat bort måna "vänner" som jag upptäckte snackade en massa om mig bak ryggen... sån är lätt att kolla om man sprider något om sig själv (och talar om att du får ABSOLUT inte berätta det för någon) och tar hjälp av en annan vän att se vart det hamnar ;) Jodå... det kom fram!
Med sådana vänner behöver man inga ovänner *Ler*

Jag hoppas att ni är rädda om varann och ger varann styrka och kärlek, så ska ni se att det övervinner allt! Och jag hoppas din son/dotter får nya och "riktiga" vänner som visar att han/hon är viktig för dem!

Och jag hoppas din vecka blir härlig!
Kram

Eva sa...

Mycket ledsamt. Ännu mera ledsamt när ni inte vet varför - "tröttnat" är ingen anledning. Tycker jag. Himla tråkigt när ens barn blir lidande och framför allt i skolan - det är ju så himla känsligt. Håller alla tummar för att dom nya kompisarna är bättre.

Styrkekramar till er alla
Eva

Kicki sa...

Tack alla, det värmer, känns så skönt att dela med sig... kramar!

ansepanse sa...

fy vad tråkigt, tråkigt inte bara för dottern utan för hela familjen - styrkekramar till dig

Monica sa...

Å, vad tråkigt och hemskt sådant här är! Inte kul om ens barn har en klump i magen varje gång hon/han ska gå till skolan.

Hoppas det ordnar sig till det bästa, snabbt!