29 juni 2010

Cheesecake med citronmousse

Här kommer det utlovade receptet!


Den här tårtan ska frysas och tas fram någon timme före servering.
Den kan göras flera dagar i förväg.

BOTTEN:
100 g smör eller margarin
16 digestivekex, 200 g
1 tsk kanel
1/3 tsk mald ingefära
FYLLNING:
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vanila

1 citron

2 dl crème fraiche

1 1/2-2 dl vispgrädde

GARNERING:
1 paket frysta osockrade hallon, 200 g
2 kiwifrukter 1 carambola


Smält smöret. Bryt sönder kexen och kör med kryddor i en matberedare. Eller krossa i dubbla plastpåsar med brödkavel och blanda väl med kryddorna. Blanda smulorna med smöret och platta ut i en pajform, (23-25 cm) över botten och kanter. Ställ i kyl eller frys någon timme att stelna.
Fyllning: Vispa gulor och socker till toddy. Tillsätt vanilj, rivet citronskal, pressad saft och crème fraiche och rör till en jämn smet. Vispa upp grädden och äggvitorna var för sig och blanda ner i äggsmeten. Fyll moussen i formen och ställ in i frys, minst fem timmar.
Ta ut tårtan ca 1 timme före servering. Garnera med knappt tinade hallon och med skivor av carambola och kiwi. Ananas och jordgubbar är också gott på den här tårtan.

Jag vet att jag skrev i dessa ingredienser också men uppkopplingen var lite si och så så det blev inte sparat! Och nu blev det svårt att få in det "snyggt", ville absolut hoppa över en rad!!

5 kommentarer:

Julia sa...

Den var jättegoood! :)

Maya sa...

FYLLNING:
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vanila
Saknas det inte något?..... Grädde och fraiche? Och Citron?

Maya sa...

Låter smarrigt och snor recepter så fort du meddelar mängderna man ska :P

Kicki sa...

Haha, tack jag var lite stressad när jag skrev...skulle hämta min man på stationen:)

Anna sa...

Maya är en van kock så hon upptäcker fel :)
Den var supergod!