07 november 2009

Glad i mat!




Eftersom jag har mycket tid över för tillfället, så ville jag göra lite extra god mat till fredagkvällen. Roger har varit borta (bortrest) hela veckan och jag ville anstränga mig lite mer än vanligt!
recept.nu har fått besök av mig igen, och den här gången hittade jag ett kycklingrecept!

Först gjorde jag egna Crostini: skiva en baugette och lägg skivorna på bakplåtspapper. Ugnen ska stå på 225-250 grader. Brödet ska bli frasigt och få färg, vänd så andra sidan blir lika fin. Håll koll, det kan gå fort! Ringla över eller pensla på, olivolja. Dra en vitlöksklyfta på ytan och strö på flingsalt!
Kyckling med bacon: banka ut kycklingfiléer mellan bakplåtspapper till dubbel storlek (jag halverade mina först, för de var så tjocka), salta och peppra. Lägg i en oststav, jag valde gorgonzola och mozzarella (barnvariant) och rulla ihop. Linda bacon hårt runt rullen och lägg de i en form med skarven ned. I samma form lade jag stek-rödlök, som blev himmelskt söta! Om man vill kan man steka potatis i samma form men jag valde att göra ugnspotatis i en egen form.
Ugnspotatis: Skär bitar direkt ned i formen, ha i några vitlöksklyftor och ringla över olivolja. Salta och eventuellt peppra i efterhand! Till det gjorde jag en Kall sås: Turkisk yoghurt, gräddfil, riven vitlök och salt & peppar.

Till efterrätt, Ananas med glass: gör två halvor och gröpa ur fruktköttet, skär i bitar och lägg tillbaka. Skär vaniljglass i bitar och lägg över. Chokladströssel på det och simsalabim, en snabb och god efterrätt! För att få vuxensmak på det hela - ta fyra matskedar halvtorrt vitt vin och häll över (det gjorde jag, mums)! Ej med på bild, tyvärr! Glömde! Höll ju nästan glömma bort att ta kort på maten också:)

Jag fick ett tips om ett italienskt vin - Villa Puccini, tack Sofia det var jättegott!

2 kommentarer:

Anna sa...

Duktig du har varit, va lite de är kvar på tallriken :)förstår då att de var mums. Du kanske börjar o lägger ut fler recept nu. Blev de lyckat då?

Kicki sa...

Nej, jag åt upp allt men kom på att jag skulle fota...sedan blev det mer vin och jag glömde desserten!:)GOTT!