19 oktober 2009

Oktoberfest

Roger mindes ett tyg som vi hade köpt för länge sedan, till en soffa! Det trodde man väl aldrig, att det skulle användas till festdekoration! Två tallrikar saknas, inte diskade...

Julia tände ljusen i denna rejäla ljusstake som en farbror har gjort! Tyckte att den passade in i den tyska festmiljön!

Tyska godisbitar i en skål, Reisen tror jag det var!

Öl serverades i stora glas, och för den som önskade fanns det annat!

Jag gick in för min roll som en tysk värdinna! Vi kallade oss för familjen von Trapp!

Till förrätt, lite plock bestående av tysk salami och lufttorkad skinka, lagrad ost i tärningar (grevé), saltgurka, pickles och rädisor som doppades i flingsalt!

Efterrätten: Käsesahnetarte, har gjort den alldeles själv! Till huvudrätt blev det: tre olika sorters korvar, kycklingvingar, sidfläsk, morotssallad, bönsallad, potatismos och naturligtvis sauerkraut! Till det hade jag bakat bröd, med dinkelmjöl!

Julia hade lagt ut lappar med tyska namn som bordsplacering och var och en fick gissa vilket namn de fått! Kul idé men det var inte helt enkelt att gissa rätt! Många skratt blev det!

Lampan var putsad och fin...putsad av Roger!

Nästan lite julstämning!

Visst hade jag fina strumpor?

http://www.annaadanirsvardag.blogspot.com/ Syster Anna!

Det blev en lyckad kväll och några blev mer glada i hatten än andra! Halv två ungefär åkte de hem! Jag var lite trött igår och orkade inte öppna datorn! Tog en promenad runt ån i det fina vädret! Det tog ju inte hela dagen förstås men det blev både skjutsningar och hämtningar och en tur till soffan! (Sov inte, slappade bara)
Nästa gång blir det mat hos Marianne och Håkan, väntar med spänning!

2 kommentarer:

Anna sa...

Vilka fina bilder du tagit, tack igen för denna kväll. Vi börjar nästan själva planera va vi ska ha :), ni var så fiiiina familjen von Trapp

Kicki sa...

Ja, det är kul att planera! Sen är det så kul när vi träffas! Tack själva!