03 oktober 2009

Kallt!

Det ser vinterlikt ut!! Kallt ute, kallt inne! Det är nog dags att dra på värmen i huset! Febrilt börjar hjärnan tänka på vad som finns uppe i förrådet när det gäller vinterkläder. Jag behöver definitivt en ny jacka/kappa, mössa, vantar, halsduk och nya stövlar! Julia behöver också en ny jacka...måste kanske börja med henne... Jag får stå ut en stund till, med min slitna kappa och stövlar med hål i hälen... Tur det är mörkt för det mesta, när jag är utanför dörren!


Jag tänder en brasa och konstaterar att vi inte har så mycket ved kvar inomhus! Det kommer inte att räcka till våra mysbrasor i vinter. Nu förtiden behöver vi inte elda för att det ska vara varmt inne! Förr gick jag omkring med en filt runt min stackars frusna kropp! Okej, det blir väl till att skrämma bort ormarna och bära in lite ved i helgen!

Nu sitter jag vid bordet och lyssnar på sprakandet från eldstaden, det är mysigt att var inne när det är kallt ute! Mina händer känns kalla, det tar en stund för elden att värma upp rummet! Jag måste förmodligen helt enkelt göra någonting annat...gå till köket och plocka lite...mitt stora nöje!!!!

2 kommentarer:

Anna sa...

Tur att ni har bastun i allafall, ni kan ju samlas där på kvällen, ha tv-n utanför så kan ni värma er där, bra idé va? :)

Kicki sa...

Nu är värmen påslagen!